Actualitat
CONSOLIDACIÓ TORRE CAMPANAR UB

Obres de restauració i consolidació del campanar de lletres de la Universitat de Barcelona.

La Universitat de Barcelona ha adjudicat a eurocatalana els treballs de restauració i consolidació de la torre del rellotge del campanar de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

L’edifici històric de la Universitat de Barcelona, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, s’ubica a la Gran Via de les Corts Catalanes, enfront la plaça Universitat, al Centre de Barcelona. Va ser un dels primers edificis disposats a l’Eixample de Barcelona. És obra d’Elies Rogent i va ser construït entre 1863 i 1892. L’activitat docent es va iniciar l’any 1871. Durant gairebé un segle va acollir la majoria de les facultats i escoles universitàries de la ciutat, dividides entre el pati de Lletres i el pati de Ciències. Actualment l’edifici de la plaça Universitat és el campus més antic de la Universitat de Barcelona, que acull les facultats de Filologia i de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona.

La torre de lletres on es farà l’actuació és una estructura de planta quadrada de 8,7 metres de costat que s’ubica a la cantonada del sud-oest del claustre de ponent. Les obres a realitzar tenen com a objectiu reparar les humitats de la coberta i la restauració de les façanes de la torre i altres actuacions de millora a l’interior.

No serà la primera restauració que eurocatalana realitza a l’edifici, on anteriorment havia restaurat els enteixinats dels sostres dels claustres de Lletres i Ciències.