Actualitat
RESTAURACIÓ CIMBORI MONESTIR SANT CUGAT

Comencen les obres de restauració del cimbori del monestir de Sant Cugat del Vallès.

Les obres contractades per l’Ajuntament de Sant Cugat a eurocatalana, tindran per objecte la reparació de lesions detectades al cimbori de l’església i es prolongaran durant 8 mesos.

El monestir de Sant Cugat del Vallès va ser construït entre els segles IX i XIV, destaca pel seu claustre notable. Va ser el monestir de més importància de tot el comtat de Barcelona. El cimbori que es restaurarà, es presenta com un edifici prismàtic de vuit cares a cadascuna de les quals hi ha un gran finestral. Cada aresta està reforçada per un contrafort. És una obra de principis del segle XIII, amb les característiques del darrer període del romànic, però amb àmplies obertures que mostren una transició al gòtic. Està coronat per un petit campanar de dos pisos amb un fris de forquetes intercalades. Són posteriors a l’època la coberta piramidal de rajoles vidriades que el corona i els merlets escalonats acabats en punta que abunden a tot el monestir.

L’equip tècnic d’eurocatalana disposa d’una àmplia i contrastada experiència en la rehabilitació d’altres béns d’interès cultural, havent executat amb èxit obres com la intervenció arqueològica i adequació de la torre romànica de Can Fargas, al Districte d’Horta-Guinardó o la rehabilitació de les façanes de la Iglesia de Santa Teresa de l’Infant Jesús.