Actualitat
RESTAURACIÓ ENTEIXINATS AJUNTAMENT DE BARCELONA

Finalitza la restauració del sector J dels enteixinats històrics de l’Edifici Vell de l’Ajuntament de Barcelona, mentre continuen els treballs al sector C.

Històricament, aquests forjats es relacionen amb l’antic trentenari medieval, en relació a la situació que tindria la vella sala. Es té constància de notícies documentals de 1408 quan s’encarrega la compra de pintura i daurat. Al segle XVI consta la realització d’importants obres de reforma en el pati i estances annexes, però sense cap dada concreta documental sobre les transformacions de sostres o paviments. Pel que fa a la decoració pictòrica es podria pensar que estaria realitzada sincrònicament a la campanya del Saló de Cent, duta a terme entre els anys 1373-79. En els sondatges realitzats en l’any 2017, es va constatar que en les bigues, biguetes, motllures i cassetons, existia una decoració pictòrica subjacent, amagada sota la decoració actualment visible. Els 4 sondatges realitzats, en diversos elements del sostre van demostrar que hi havia un estrat pictòric de decoració medieval ocult.

La restauració dels enteixinats s’ha portat a terme per un equip de restauració amb contrastada experiència en aquest tipus d’actuacions. A més, l’equip d’eurocatalana disposa d’un ampli coneixement de l’Edifici Vell de l’Ajuntament de Barcelona, en el que des de l’any 2017, realitza els treballs i obres de conservació i manteniment junt amb altres edificis protegits patrimonialment de l’Ajuntament de Barcelona.

Diversos mitjans de comunicació es fan ressò de la notícia:

LA VANGUARDIA – Finaliza la restauración del techo gótico del Ayuntamiento de Barcelona

El Periódico – Barcelona restaura unas obras góticas con el primer escudo pintado de la ciudad

europapress – El Ayuntamiento de Barcelona vuelve a lucir las pinturas góticas originales del siglo XIV

Betevé – Les pintures gòtiques del segle XIV ja llueixen a l’edifici històric de l’Ajuntament

El País – El origen de la marca Barcelona

CCMA – L’Ajuntament de Barcelona restaura unes pintures gòtiques del segle XIV que mostren el primer escut pintat de la ciutat

EL NACIONAL.CAT – Surt a la llum l’escut pintat de Barcelona més antic, del segle XIV

ara – Torna a la llum el primer escut pintat de Barcelona