Actualitat
MANTENIMENT MONESTIR DE PEDRALBES I EDIFICIS HISTORICOARTÍSTICS 2021-2025

eurocatalana resulta adjudicatària de la conservació i manteniment del Monestir de Pedralbes i renova el contracte de conservació i manteniment dels edificis historicoartístics de l’Ajuntament de Barcelona.

Els dos contractes, que inclouen la conservació i manteniment integral dels edificis, tindran una vigència per al periode 2021-2025, i en el cas dels edificis historicoartístics, és una renovació del contracte que eurocatalana tenia adjudicat des de l’any 2017. Amb aquesta renovació es consolida la bona feina realitzada per l’equip d’eurocatalana en l’anterior contracte.

El Monestir de Pedralbes és d’estil gòtic i va ser fundat l’any 1326 i va ser declarat Monument Historicoartístic l’any 1931. L’església consta d’una única nau presidida per un retaule gòtic elaborat per Jaume Huguet. El claustre, al voltant de qual s’ordena el monestir, té tres pisos d’alçada i una longitud de 40 metres. Està format per amplis arcs que es recolzen sobre nombroses columnes. Els capitells estan decorats amb l’emblema dels comtes de Barcelona i el de la casa de Montcada.

El contracte de conservació i manteniment dels edificis historicoartístics inclou actuacions als edificis catalogats propietat de l’Ajuntament de Barcelona, com per exemple l’edifici seu de l’Ajuntament de Barcelona a la plaça Sant Jaume, el Palauet Albéniz, o la Biblioteca de Catalunya.

Aquests dos contractes de manteniment s’afegeixen al contracte de manteniment i reparació de l’edifici del Palau del Parlament de Catalunya, que té adjudicat eurocatalana des de l’any 2016.