Actualitat
RENOVACIÓ FUSTERIES ESCOLA DEL TREBALL

El Consorci d’Educació de Barcelona ens adjudica les obres de renovació de fusteries de l’Institut Escola del Treball.

L’encàrrec consisteix en la substitució de les fusteries i vidres per millorar l’eficiència energètica de l’edifici. Es preveu actuar sobre un total de més de 300 fusteries.

L’Institut es situa al recinte de l’Escola Industrial, a l’antiga fàbrica Can Batlló del carrer Urgell de Barcelona. Els orígens de l’escola se situen al segle XIX durant l’època de la industrialització a Catalunya. La seva creació responia a la necessitat de preparar obrers qualificats per fer front a la competència europea i als nous reptes d’aquell despertar industrial. Es va inaugurar al maig de 1914 per Enric Prat de la Riba, aleshores president de la Mancomunitat de Catalunya. Actualment l’edifici, que està catalogat com a Bé d’Interès Local, continua destinat a ús docent com institut i s’imparteixen cicles de formació professional de grau superior i mitjà i batxillerat.

Al recinte de l’Escola Industrial actualment estem executant les obres de restauració i consolidació de les façanes del paraninf i de les dues talaies que l’emmarquen.

Aquesta obra està finançada amb fons REACT-EU promogut per la Comissió Europea.

Font: Vikipèdia