Actualitat
RESTAURACIÓ SEU VELLA LLEIDA
Cobertes Seu Vella

eurocatalana restaurarà les cobertes del claustre i altres elements arquitectònics de la Seu Vella de Lleida.

Les obres del principal monument lleidatà començaran al mes de novembre i contemplen la renovació de la impermeabilització i protecció de les cobertes, que presenten actualment presenten diferents patologies per filtracions. També s’actuarà per millorar el drenatge de les aigües de pluja del pati i es reforçaran estructuralment algunes pilastres de pedra del claustre.

La catedral de Lleida està catalogada com Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric. El claustre sobre el que s’actuarà durant les obres té una planta lleugerament trapezoïdal amb quatre galeries de quaranta-vuit metres de llarg per nou d’amplada, cobertes amb voltes d’aresta. La seva construcció va ser iniciada a finals del segle XIII. Les galeries estan realitzades amb 17 grans arcs ogivals de delicades traceries totes diferents, sostingudes per fines columnes amb capitells decorats amb elements vegetals barrejats amb altres representant animals o figures humanes, entre aquests destaca un de la galeria nord amb una escena de la verema, els dels animals es troben enfrontats en baralla.

L’experiència d’eurocatalana i el seu equip tècnic en rehabilitació i actuacions en el patrimoni historicoartístic, permetren afrontar amb èxit les obres sobre un element monumental com és la Seu Vella de Lleida.