Actualitat
XARXES DE SEGURETAT ALS MERLETS DEL CASTELL DE CASTELLDEFELS
Castell de Castelldefels

Comença la instal·lació de xarxes de seguretat per evitar els despreniments als merlets de les façanes i el torreó del castell de Castelldels.

Amb anterioritat a aquesta actuació eurocatalana havia realitzat amb èxit diverses actuacions al castell, entre les que destaca l’acondicionament del nucli de comunicació vertical i de l’espai sotacoberta del castell.

El castell de Castelldefels s’eleva dalt del turó de Castelldefels i ha estat declarat bé cultural d’interès nacional. El diversos edificis que formen la fortificació es troben envoltats d’un recinte emmurallat. És un cos cúbic de planta baixa i tres pisos, amb una torre cilíndrica. L’edifici data del segle X, segons recullen els primers documents que en parlen. Ha estat objecte de diverses restauracions des de finals del segle XIX. En aquells moment va ser adquirit pel banquer Manuel Girona i Agrafel i presentava un estat ruïnós. L’any 1988 va ser adquirit per l’Ajuntament de Castelldefels i el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona va dur a terme les obres de restauració de l’església entre els anys 1989 i 1996.