Actualitat
CASTELL DE CASTELLDEFELS
Castell de Castelldefels

Finalitzen les obres d’acondicionament del nucli de comunicació vertical i de l’espai sotacoberta del Castell de Castelldefels.

El castell de Castelldefels s’eleva dalt del turó de Castelldefels i ha estat declarat bé cultural d’interès nacional. El diversos edificis que formen la fortificació es troben envoltats d’un recinte emmurallat.

El castell és un cos cúbic de planta baixa i tres pisos, amb una torre cilíndrica. L’edifici data del segle X, segons recullen els primers documents que en parlen. Ha estat objecte de diverses restauracions des de finals del segle XIX. En aquells moment va ser adquirit pel banquer Manuel Girona i Agrafel i presentava un estat ruïnós. L’any 1988 va ser adquirit per l’Ajuntament de Castelldefels i el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona va dur a terme les obres de restauració de l’església entre els anys 1989 i 1996.

Els treballs realitzats han consisit en l’acondicionament del nucli d’escala i l’espai de sotacoberta. Aquestes obres permetran la futura utilització d’aquests espais per a la realització d’exposicions.

eurocatalana i el seu equip de tècnics disposen de contrastada experiència en la rehabilitació de patrimoni históricoartístic i béns culturals d’interès nacional.

Les obres han coincidit en el temps amb d’altres obres a l’entorn, com la restauració de la torre Gabriel Folcher i la reurbanització de la plaça del Castell.