Actualitat
COPATROCINI XLIII CURSET INTERVENCIÓ EN EL PATRIMONI

eurocatalana copatrocina el Curset-Jornades Internacionals sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic organitzat per l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Les jornades d’aquest any tindran lloc del 17 al 19 de desembre, en la que serà la XLIIIª edició, i versen sobre la intervenció en els Paisatges Industrials. 

Es tracta d’una de les jornades d’estudi sobre patrimoni arquitectònic amb més trajectòria del país, que han aconseguit gran prestigi i projecció. L’objectiu d’enguany serà generar un debat i reflexió sobre la necessària posada en valor d’aquest tipus de patrimoni.

El patrimoni industrial es defineix com el conjunt de restes, materials i immaterials, de la cultura industrial que posseeixen un valor històric, tecnològic, social, arquitectònic o científic. Aquestes restes poden ser: fàbriques, molins, mines, tallers, magatzems, llocs on es genera, es transmet i s’usa energia, infraestructures de transport, així com els llocs on es desenvolupen les activitats socials relacionades amb la indústria, tals com l’habitatge, el culte religiós, l’educació o el lleure. Alhora té un valor testimonial, d’identitat, d’arrelament…, en què la història obrera i l’empresarial es fusionen amb la història de la tecnologia i la ciència.

eurocatalana disposa d’experiència en la intervenció en la rehabilitació de patrimoni industrial, entre les que cal destacar obres com l’adequació de la Casa de les Vàlvules, la restauració de la xemeneia de Can Ricart, les millores al recinte Casa de l’Aigua, o la restauració de la xemeneia de Can Pàmies.

Com a empresa constructora implicada en la rehabilitació i intervenció sobre el patrimoni historicoartístic, copatrocinem el curset per tal de difondre el coneixement entre els tècnics implicats en la rehabilitació.

Informació del curset.